ÇATLAK TEDAVİSİ

Çatlak tedavisi nedir?

Hamilelik, ani kilo alıp verme, ergenlik döneminde hormonal aktivitenin artışı, hızlı boy atma, aşırı kilo, basketbol veya voleybol oynama gibi nedenlerle vücudun bazı bölgelerindeki deri dokusu aşırı geriliyor. Bu gerilme derideki elastin ve kolajen liflerin zarar görmesine, dolayısıyla cildin alt katmanlarında yırtılmalara yol açıyor. Yalnızca kadınlarda değil erkeklerde de görülen çatlaklar; karın, kalça, göğüs, kol ve bacaklarda dalgalı, istenmeyen bir görüntü oluşturarak kişinin özgüvenini ve yaşam motivasyonunu düşürüyor. Neyse ki günümüzde tüm dünyada, modern tıp ve teknolojinin ürünü biodermogenesi (bi-one) uygulaması sayesinde çatlak tedavisi sağlıklı ve konforlu bir şekilde gerçekleştiriliyor.

Biodermogenesi; elektromanyetik alan, elektrostimülasyon ve vakum teknolojilerinin kombine bir şekilde kullanıldığı, çatlakların yaş veya özellikten bağımsız olarak hassas bir şekilde iyileştirilmesini sağlamaya yönelik tek tedavi yöntemi oluşuyla öne çıkıyor. Çatlak problemi nedeniyle estetik kaygı yaşayan kadın ve erkekler biodermogenesi uygulamasıyla tamamen acısız ve ağrısız bir şekilde çatlaklarıyla vedalaşıyor. Çatlak tedavisinde en çok tercih edilen ve başarı oranı %85 olan bu uygulama sayesinde gözle görülür ve oldukça estetik sonuçlar alınıyor.

Biodermogenesi uygulamasını diğerlerinden ayıran en önemli özellik, hasar vererek değil aksine dokuların biyolojik olarak tekrar canlanması ve kendini yenilemesini tetikleyerek tedavi sağlaması. Özellikle çatlak tedavisi için geliştirilmiş olan biodermogenesi ayrıca derideki elastikiyet kaybını ve kırışıklıkları da yok ediyor. Elektromanyetik frekanslar hücrelerin fonksiyonlarının yanı sıra derideki kolajen ve elastin liflerinin artmasını sağlıyor. Böylelikle çatlakların altı doluyor; cilt sıkılaşıp toparlanırken daha genç ve pürüzsüz bir görünüme kavuşuyor.

Yaş sınırlaması bulunmayan bu başarılı yöntem sayesinde derideki anormal metabolik faaliyetler normalleşiyor; bölgedeki kan dolaşımı artırılarak cildin daha çok oksijen alması sağlanıyor. Oksijen artışı ise hücre yenilenme hızını artırıyor. Biodermogenesi tedavisi ayrıca, deriye rengini veren melanin üretimini de destekleyerek cildin doğal rengine kavuşmasında etkin rol oynuyor.

Çatlak tedavisi nasıl yapılır?

Çatlak tedavisi için geliştirilmiş olan biodermogenesi yönteminde özel başlıklarla deriye elektromanyetik frekans uygulanıyor. Elektromanyetik frekans, bölgedeki deri dokusunu uyararak hem kolajen oluşumunu tetikliyor hem kan dolaşımını artırarak bölgeye daha çok oksijen gitmesini, böylelikle hücre yenilenmesinin hızlanmasını sağlıyor. Böylece çatlaklar yüzeyselleşiyor; çatlardaki beyaz renk yok olarak o bölgedeki cilt, doğal ten rengini alıyor. Kendi ürettiği kolajen ve melanin ile beslenen doku, yeni ve taze bir görünüme kavuşuyor.

Biodermogenesi uygulaması yaklaşık 40 dakika süren, öğle arasında bile rahatlıkla yaptırılabilecek bir işlem. Kişi hemen aynı gün sosyal hayatına dönebiliyor. Haftada 2-3 seans olmak üzere toplam 10 ila 20 seansta hedeflenen sonuçlara ulaşılabiliyor. Hatta kırmızı renkli yeni çatlaklar 10 seansta yok olabiliyor. İster yaz ister kış aylarında yapılabilen biodermogenesi uygulamasında cilt, seanslar tamamlandıktan sonra dahi kendini yenilemeye devam ediyor.

Biodermogenesi uygulamasında diğer estetik müdahalelerden farklı olarak kişinin güneşe çıkması, yüzmesi ve güneşlenmesi öneriliyor. Böylece deri dokusunun elektromanyetik frekans ile tetiklenen yenilenme süreci, yüzme ve güneşlenme ile hızlanıyor. Yüzme kan dolaşımının ve hücrelere giden oksijen miktarının; güneş ise hücrelerdeki melanin sentezinin artmasını destekliyor.

Beyaz Önlüklü, Siyah Stetoskoplu ve Mavi Doktor Dosyalı Bay ve Bayan Gülümseyen Doktor

Doktorlarımız Sorularınızı Cevaplıyor!

Aklınıza takılan ve sayfamızda cevap bulamadığınız tüm sorularınızı sormak ve detaylı bilgi almak için aşağıdaki butona tıklayarak iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Uzmanlarımız en kısa sürede sizi arayacaktır.

Detaylı bilgi ve randevu için formu doldurun, sizi arayalım!

KVKK metnini okudum, onaylıyorum.